Volgend weekend zijn Sinterklaas en zijn Pieten weer in ons land. Hij arriveert veel later dan al het snoepgoed dat al vanaf augustus verkrijgbaar is. Ben jij al bezweken voor de kruidnoten of taai-taai?

Bij dit feest horen van oudsher pepernoten, kruidnoten, taai-taai, chocoladeletters, mandarijnen, schuimpjes, speculaas, banketstaaf en nog veel meer. Niet allemaal even gezond, helaas. Laat dit de pret niet drukken!

Foto: Bisschopsmolen

Indien je met mate van deze dingen eet, is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand. Waar je sowieso lekker van kunt smullen zijn noten (liefst wel ongebrand en met mate) en de appeltjes van oranje: sinaasappels en mandarijnen. Ook een pure chocoladeletter kan niet zoveel kwaad, mits het goede chocolade is, met minstens 85% cacao. En, beter ook niet in één keer opeten, die letter ;).

Blijf gewoon lekker fanatiek crossfitten in deze feestelijke periode. Laat je niet verleiden tot uren Netflix met een kilozak kruidnoten in deze donkere dagen. Ook al is het misschien kouder en regenachtig, laat dit je niet weerhouden om toch gewoon je hardlooprondje te maken of je mountainbiketocht. Wellicht heeft je box zelfs een speciale Sinterklaasworkout!

Let op dat je geen “compensatiegedrag” gaat vertonen. Ga dus niet uitrekenen hoeveel kcal je aan lekkers gegeten hebt en hoe lang je daarvoor moet sporten. Dit kan in sommige gevallen leiden tot obsessief eetgedrag, terwijl eten juist relaxt en een plezier moet blijven.

Geniet met mate (saaaai, maar waar) en hou je energiebalans op orde, dan past ook wat Sint-lekkers prima in je eetpatroon!