We zitten inmiddels in week 9 van de intelligente lockdown. Langzaamaan beginnen er iets meer mogelijkheden te komen die vorig jaar doodnormaal leken. Bijvoorbeeld naar de kapper gaan, of de fysiotherapeut.
Zelf heb ik vanaf 16 maart alle consulten met cliënten online gevoerd. Nu deed ik dat eerder ook al, maar de mensen die ik gewend was om offline te zien mochten nu ook over naar online. Op zich werkt videobellen prima. Het is toch fijn om iemands gezichtsuitdrukking te zien tijdens een gesprek. Desondanks kijk ik ernaar uit om ook weer mensen offline te zien. Dat betekent namelijk ook dat onze box weer volledig open is. Nog even geduld dus.

Wat mij opgevallen is dat veel mensen de lockdown juist hebben aangegrepen om (meer) met hun voeding bezig te zijn. De meeste hadden meer tijd om
– eten te plannen (want: minder vaak boodschappen doen)
– recepten te zoeken
– en dus nieuwe dingen te proberen
– de tijd te nemen om te eten
– met aandacht te eten
– samen met huisgenoten te eten
– zelfreflectie

Hele positieve ontwikkelingen dus. Ergens was/is het ook een goede tijd om de basis te leggen voor goede gewoontes. Als die er nu in “slijten” heb je daar straks profijt van wanneer de hectiek van de dag de overhand neemt.

Mijn hoop is dat dat niet het geval is. Dat we blijven stilstaan bij onze gezondheid. Dan bedoel ik niet alleen voeding, maar alle facetten. Veel mensen zijn meer gaan bewegen, beter of meer gaan slapen. Hou dat vast.
Ook het stuk zelfreflectie is heel nuttig. Als je situaties herkent waarin je bijvoorbeeld gaat snaaien, of dat je erachter bent dat je vaak uit verveling eet. Een stukje herkenning van je eigen gedrag, er bewust bij stilstaan en vervolgens een besluit nemen wat je ermee doet. Zulke belangrijke zaken die toch vaak erbij in schieten.

Laten we dit vasthouden zo goed als we kunnen. Kijken of we niet weer in de rat race terecht komen en er positieve dingen aan kunnen overhouden.

Wil jij ook graag met je voeding aan de slag? Ik help je graag een solide basis neer te zetten waar je duurzaam mee vooruit kunt. Ik stem mijn voedingsadvies af op jouw persoonlijke doelen, gebaseerd op jouw situatie en wensen. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.